Fontos tudnivalók

 

  •  A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
  • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). Genetikai teszteknél nem elérhető a szakvélemény. 
  • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) 
  • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
  • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk ÍRÁSBAN, vagy jelentkezzen be egy csomagra és megjegyzésbe írja bele a többi kérést, vagy jelölje az adatlapon.
  • Angol nyelvű lelet: 18000 Ft, melyet a vizsgálatok elkészülte után 10 munkanapra vállalunk. 


Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás.


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Omega zsírsav profil

Az étrendünk megváltoztatta a Omega 3 és omega 6 zsírsavak arányát a testünkben. Úgy becsülik, hogy ez az arány korábban 1:1 vagy 2:1 volt, ami most a vadon élő állatok esetében. Az elmúlt 1000 év alatt és főleg az elmúlt 150 évben ez az arány megváltozott az Omega-6 zsírsavak javára: kb. 1:10 – 1:20. Ez főleg annak köszönhető, hogy az ételeink jóval kevesebb arányban tartalmaznak omega 3-at az omega-6-hoz képest.

Az omega-3 egy általános elnevezése 3 zsírsavnak, amelyek a szervezet számára szükségesek. Ezek az EPA, DHA és az ALA, amelyek a növényi olajokban találhatóak meg. A szervezetünknek mind a háromra szüksége van, de a sportolóknak az első kettő a lényegesebb. A testünk képes átalakítani az ALA-t EPA-vá és DHA-vá, de nagyon rossz hatékonysággal (körülbelül 5%-os konverziós aránnyal). Ezért kell elsősorban fogyasztanunk omega-3 zsírsavakat más forrásokból és egyben csökkenteni az omega-6 zsírsavak bevitelét.

 

Ide kattintva olvasson bővebben!

 

Az általunk végzett Omega zsírsav profil tartalma:

 

  • 18:2w6c linolsav
  • 18:3w3 alfa-linolsav
  • 18:3w6 gamma-linolsav
  • 20:2w6 eikozadiénsav
  • 20:3w3 11,14,17-eikozatriénsav
  • 20:3w6 8,11,14-eikozatriénsav
  • 20:4w6 arachidonsav
  • 20:5w3 eikozapentaénsav
  • 22:2w6 dokozadiénsav
  • 22:5w3 dokozapentaénsav
  • 22:6w3 dokozahexaénsav
  • Omega-3 zsírsavak összegzés
  • Omega-6 zsírsavak összegzés
  • Omega-6/Omega-3 - kardiovaszkuláris protektív tartomány feltüntetése 
  • AA/EPA- gyulladásos rizikó feltüntetése 
  • AA/DGLA

 

éhgyomri vérvétel 

lelet: 15-18 munkanap

szakértői lelet nem kérhető