Fontos tudnivalók

  • A laborvizsgálat ára nem tartalmazza az adminisztrációs költség egyszeri díját: 1500 Ft.
  • Jelenleg a laboratóriumban csak készpénzes fizetésre van lehetőség.
  • Grafikus leletmagyarázó:  2 500 Ft ( a vizsgálatok magyarázata pár szóban ) 
  • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 5 500 Ft ( a kapott lelet és a meglévő panaszok összevetése, illetve rövid elemzése, további javaslat, vélemény )
  • A laboratórium 6 éves kor alatt nem vállal vérvételt!
  • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük,töltse le és küldje vissza mielőbb az itt letölthető adatlapot: letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok akár elektronikusan is beírhatók, a kitöltött adatlap e-mail mellékletként elküldhető az info@gellertlabor.hu címre.)

A vérvétel ideje:

  • éhgyomri vizsgálatok esetén: 8.45 és 11.00 óra között
  • egyéb vizsgálatok esetén:       Megbeszélés szerint
  • egyedi elbírálás alapján (szakmai szempontokat figyelembe véve) 15.00 óráig, pénteken 12.00 óráig van lehetőség. Pénteken sürgős vizsgálatokra nincs lehetőség! 

Inzulinrezisztencia 3 pontos terhelés

A 3. pontos vizsgálat során 3 alkalommal veszünk vért. Az első éhgyomorra történik, majd ezt követően 75 g cukrot tartalmazó folyadékot kell meginni. A vizsgálathoz a cukrot a laboratórium biztosítja, citromot lehet hozni. 60 perc letelte után újabb vérvétel következik, de ezután már nem kell cukros folyadékot inni. Legvégül 120 perc múlva az utolsó vérvétel is megtörténik.                      

A vizsgálat során mind a vércukor mind az inzulin mérése megtörténik, valamint az éhomi értékekből származtatott HOMA index is.

A vizsgálat ideje alatt a laboratórium területét elhagyni nem szabad! A terhelés alatt enni nem lehet, kis mennyiségű vizet ( szénsavmentes ) lehet fogyasztani. A terhelést 7,0 mmol/l feletti éhgyomri vércukor esetén NEM VÉGEZZÜK EL! Az inzulinrezisztencia vizsgálat előtt kérje ki orvosa véleményét! A lelet értékelése kizárólag a páciens személyes vizsgálatával együtt történhet, ezért a laboratóriumban az eredményre vonatkozóan  nem tudunk felvilágosítást adni! 

 

Amennyiben 5 pontos vizsgálatot szeretne, a bejelentkezéskor megjegyzésbe kérjük írja be! (az 5 pontos IR ára: 15 000 Ft )

Olvassa el cikkünket is: https://www.gellertlabor.hu/hirek/2017-06-23_tevedes-hogy-csak-tulsulyos-ember-lehet-inzulinrezisztens